Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Tataariaro

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Nuori Giovanni Drogo on vuosia odottanut elämän alkamista, valmistumistaan upseeriksi. Syyskuisena aamuna hän lähtee Bastianin linnoitukseen rajavuorille, lohduttoman Tataarioaron laidalle. Siellä sotilaat ovat vuosikausia turhaan odottaneet vihollista. Taivaanranta on melkein aina sumussa, jotkut väittävät nähneensä valkeita torneja, toiset tulivuoren tai mustan juovan, joka saattaisi olla metsää.
Drogo aikoo jäädä vain hetkeksi, mutta palvelus venyy vuosiksi. Linnoituksen kuilut, katolta toiselle kulkevat kapeat sillat, muuriin tehdyt ja sitten teljetyt oviaukot, ikivanhat ammusvarastot, vuosien painosta notkahtaneet kattoparrut muuttuvat hänen ainoaksi elämäkseen, ja kaikki muu haipuu, ulkomaailman hymy sammuu. Hän on yksin, yhä vihollista arolta odottaen, suurta seikkailua. Kunnes viimein toiminnan hetki koittaa.
Tataariaro on voimakas, hellittämätön tarina toivosta, kaipauksesta ja oman itsen löytymisestä, lopulta. ”Tataariaro on selvästi sukua Kafkan Linnalle, mutta seesteisempi ja helpommin avautuva kirja” (The Times).
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Tekstinäyte

"Saatuaan ylennyksen upseeriksi Giovanni Drogo lähti eräänä syyskuun aamuna kaupungista ensimmäistä komennuspaikkaansa, Bastianin linnoitusta kohti."
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

256

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

252

Kieli

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli