Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Tuttu jengi, juttu ei leviä

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kun Kekkonen oli vuosiltaa vähän yli seitsemänkymmentä ja kunnoltaan vähän alle neljäkymmentä ja Breznevkin ymmärsi vielä johtavansa suurta ja mahtavaa Neuvostoliittoa, siunasivat herrat lukemattomia yhteistyöprojekteja, joiden joukossa jokunen elokuvakin, kuten ”Rauhan toveri”. Tuttu jengi, juttu ei leviä kertoo, mitä tapahtuu kun neuvostoliittolaisilla vahvistettu kuvausryhmä tupsahtaa asumana pienen suomalaisen kaupungin hotelliin.
Neuvostoliittolaisilla on mukanaan maan muodin mukainen ”päällystakki”, jota tulkkina toimiva Natalia ei halua ottaa missään tapauksessa päälleen. Onneksi Natalia on kaunis kuin merenheinä, ja kylässä asuva, Kekkosen ylimmäinen lapikkaantekijä Eetu on sutki mies, joten presidentin tullessa kuvauksia katsomaan alkaa tapahtua lämpimässä suviyössä ja kuumassa savusaunassa monella tasolla…
Veikko Penttinen on esikoiskirjailija, jota hän yritti olla jo nuoruuden innollakin, mutta sai aikaiseksi vain yhden kuunnelman ja joitain lehtijuttuja. Kirjan kanssa hän onnistui vasta, kun pystyi kanavoimaan viidenkympin villityksensä oikein. Hänen tapauksessaan onkin helppo yhtyä mielipiteeseen, että pitää elää ensin sellainen elämä josta voi kirjoittaa.
Televisio- ja elokuva-alalle hän ajautui jo parikymppisenä, ja huomasi että se on erinomainen paikka suunnitella, mitä tekisi isona. Silloin saattoi opiskella Taideteollisessa iltaisin, ja sieltä olikin lyhyt matka Vanhan Kellariin, Hansaan, ja Kosmokseen, joissa kävivät kaikki, jotka yrittivät pärjätä elämässään juomalla, luomalla ja luovimalla.
(takakansiteksti)

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

255

Kustantaja