Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Herran armo

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Kevättalvella 1916 tulee Hillevi Klarin Uppsalasta kätilöksi Svartvattnetin tunturikylään Jämtlantiin. Sieltä hän löytää ankaran maailman, jossa kohtaavat eri kielet ja kulttuurit, vanhan ja uuden ajan elinkeinot, entiset ja uudet mahtimiehet. Hillevin ensimmäinen työtehtävä siellä on hänelle todellinen tulikaste. Se myös panee liikkeelle tapahtumaketjun, joka vie nuoren Eliksen pois seudulta ja johtaa hänet vastakkaiseen suuntaan kuin Hillevin, suurkaupunkeihin, taiteen ja kulttuurin pariin.
Hillevi tuli pohjoiseen rakastettunsa, nuoren papin perässä. Mutta siellä häntä odottaa uusi rakkaus, kauppias Trend Halvorsen, joka lahjoittaa hänelle sudentaljan. Näin Hillevistä tulee osa uutta ympäristöään, ja hän saa myös kokea nahoissaan ihmisten välisen vihan ja kostonhalun.

Kerstin Ekmanin rikas kieli vie mukanaan tähän monipolviseen, runsaaseen ja väkevään kertomukseen. Lappalaistyttö Risten, jonka Hillevi on ottanut kasvatikseen, on kertomuksessa se joka muistaa, hän on yhdysside elävien ja kuolleiden välillä, hän liittää tarinan nykyhetkeen. Herran armo sijoittuu entisen ja nykyisen välille, miehen ja naisen välille maisemaan, jonka kauneus on yhtä ehdotonta kuin sen kovuuskin. Se aloittaa trilogiaksi suunnitellun Sudentalja-sarjan.
(etulieve)

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Elokuvat

Vie pois Kirjasampo.fi-sivustolta.

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

399

Kustantaja

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

510

Kieli