Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Esikoispoika

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kun mies puhuu rakkaudesta, nainen ymmärtää sen kosinnaksi ja vastaa myöntävästi. Näin kavalalla tavalla joutui naimisiin myös psykologi Aatos Näveri, joka oli neljäkymmentä vuotta taistellut urheasti vapautensa puolesta. Ja aikanaan, määrätietoisen yrityksen jälkeen, oli perillinen tulossa – koskematon työkenttä innokkaalle psykologille!
Aatoksen perillinen oli lähes kuusikiloinen poika. Merkillistä vain, että mitä tunnollisemmin oppikirjojen mukaan Aatos hoivasi hedelmäänsä, sitä omapäisemmäksi ja hankalammaksi nulikka tuntui kehittyvän. Miltei huomaamattaan psykologimme alkoi väliin käväistä Mutikaisen kapakassa hankkimassa vahvistusta kasvattajankyvyilleen. Ja niin vain kävi, että Aatos joutui kuoraantuntuviin tekemisiin sekä poliisin, Suomen oikeuslaitoksen että seinän takana asuvan kukkean leskirouvan kanssa, ennen kuin kasvatuksen lopullinen suunta alkoi selvitä.
Näverin perheen parissa Larnilla on riemullinen tilaisuus ruoskia miessukupuolen yksinkertaisuutta, nykyisen kasvatuspsykologian syövereitä sekä erinäisiä yhteiskuntamme ilmiöitä ja merkillisiä lakisäädöksiä.
(takakansiteksti)

Henkilöt, toimijat

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

174

Kustantaja

Kieli