Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Pakolaisten kuski

Videot
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Kerjäläislaumoja oli valunut kylille Ristiinan suunnasta jo kahden vuoden ajan. Kesällä 1868 Kallioisen vanhaisäntä Simo patistaa hulttiopojanpoikansa Matin kyöräämään talonsa liepeille pysähtyneet kurjat kirkonkylän hätämajoitukseen. Rikkaan Filip Lyytikäisen sisarta liehakoiva Matti kuulee samalla isäntämiesten aikeista rakennuttaa joutilailla Uittosalmen ylittävä kivisilta.
Kun uusia nälkäisiä ilmestyy Lyytikäisen maille, siltahanke on heitettävä kesken ja Matin kyydittävä Jumalan hylkäämät edelleen Savitaipaleelle. Ökyisäntien määräämä ajoreissu on rankka ja hövelien ajomiesten tarjoamat kolpakolliset kostautuvat mitä kavalimmin…
Vaikka sattuma tekee miehestä syyllisen, itse Pelsepuupikaan ei saisi piestyä väärää tunnustusta onnen hylkäämän huulilta!

Pakolaisten kuski on verevä tarina nälkävuosien Suomesta. Kaiho Nieminen on taitavimmillaan elämän sivuraiteille eksyneiden kuvaajana ja itäsuomalaisen kansanluonteen tulkkina.
(takakansiteksti)
Henkilöt, toimijat
Päähenkilöt
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tapahtuma-aika
Tarkka aika
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
romaani
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
204
Kustantaja
Videot
Elävän arkiston upotuskoodi