Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Romeo ja Julia häränvuonna

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Romeo ja Julia häränvuonna on ensimmäinen kaunokirjallinen teos joka Vietnamista on suomeksi kirjoitettu, ”unelma kolmesta, neljästä kanasta ja uudesta öljylampusta jossa olisi suuri sydän ja suuri lasi, että sen valossa näkisi hyvin lukea ja kirjoittaa”.
Eletään sodan viimeisen pommitusaallon aikaa. Romaanin keskushenkilöistä kolme on eurooppalaista, norjansuomalaista syntyperää oleva trooppisten tautien erikoislääkäri Einar Jaervi, Bohdan, kollega Varsovasta , ja venäläinen Mila. Kaksi keskushenkilöistä on vietnamilaista, Ngo Son ja Thi Li.
Yhdessä eurooppalaisen avustusryhmän jäsenet joutuvat nyt kokemaan mitä tuho todella tarkoittaa. Mutta kaikissa olosuhteissa, epätoivon ja kuoleman keskelläkin, pyrkii elämä jatkumaan. Ngo Son, runoilijapoika, ja kylän opettaja Thi Li löytävät toisensa ja päättävät yhdistää elämänsä.
Onni on lyhyt ja odotus pitkä eli Romeo ja Julia häränvuonna saa kuitenkin saman lopun kuin niin monet samoissa olosuhteissa eletyt tarinat. Paljon Ngo Son ja Thi Li eivät elämältä pyytäneet, sitäkään he eivät ennättäneet saada.
(takakansiteksti)

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

320

Kieli