Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Piraatit

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Ilkka Remes tunnetaan lähinnä aikuisten supersuosittuna jännityskirjailijana, mutta sama jännitys ja henkeäsalpaava vauhti sopii myös nuorten romaaneihin.

Aikuisille tarkoitetusta Ikiyö- teoksesta tutun Antti Korven poika, Aaro Korpi, asuu normaalisti Brysselissä, mutta on Porvoossa lomalla mummolassa. Lokoinen oleskelu naapurin Nikon kanssa alkaa tympiä, ja pojat lähtevät etsimään jännitystä ryöstetyn arvokuljetusauton löytöpaikalta. Paikalta löytyy salaperäinen salkku, joka johdattaa Aaron Helsinkiin, upealle kansainväliselle loistoristeilijälle. Valitettavasti loistoristeilijän ovat valinneet kohteekseen myös kansainväliset kaapparit, ja Aaro joutuu vasten tahtoaan mukaan elämänsä pelottavimpaan seikkailuun.

Juoni kulkee vauhdikkaasti ja jännityshuippuja nostattaen läpi kirjan. Aaron nokkeluus ja rohkeus auttavat kuolemanvaarassa olevia matkustajia, mutta vastarinta ei auta ylivoimaisen vihollisen edessä. Matka kulkee räjähdyslastissa olevan laivan kyydissä pitkin Itämerta jatkuen hurjana pakona läpi Euroopan.

Remes käyttää taidokkaasti hyväkseen näkökulmatekniikkaa, jossa jokainen päähenkilöistä pääsee kertomaan omista ajatuksistaan, näyttämään maailman omien silmiensä läpi. Romaanin lyhyet tarinakatkelmat, tarkat kuvaukset ja jännitteiset ihmissuhteet kohottavat lukijan pulssia, ja monet ratkaisumahdollisuudet valuvat hiekkaan yhä uusien juonenkäänteiden edessä. Henkilöt ovat yksitahoisia - hyviä tai pahoja - kunnon perinteisen jännityskirjallisuuden tyyliin, mikä tuo turvallisuutta kiihkeän jännityksen keskelle. Kieli kulkee notkeasti vieden lukijaa eteenpäin läpi tieteellistenkin selitysten ja poliisitutkinnan tarkkojen kuvausten.

Ahmittavaa luettavaa, mieluiten ei paljon alle kymppivuotiaille.

(Reetta Saine / Sivupiiri)

- - -

14-vuotias Aaro Korpi joutuu laivakaappausta suunnittelevan joukon vangiksi palauttaessaan löytämäänsä salkkua Helsigin satamassa olevalle loistoristeilijälle. Räjähteillä lastattu alus mukanaan 1053 upporikasta matkustajaa, laivahenkilökunta sekä Aaro suuntaa aseistettujen ja kylmähermoisten kaappaajien johdolla myrskyävälle merelle kohti uutta määränpäätä. Remeksen ensimmäinen nuortenkirja ei jännityksessä ja tyylissä häviä kirjailijan aiemmille teoksille, joten se sopii nuorten lisäksi myös aikuisille.

(Tuija Lassila/ Sanojen aika)

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

276

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä