Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Säädyttömät

Tyyppi
novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Tomi Kontion novellikokoelmassa ihmiset ovat lihansa pauloissa, vimmaisesti. Vain kohdatessaan toisensa mies ja nainen syttyvät hehkuun olemassaolonsa mielekkyyttä kyselemättä.
Oman sukupuolensa riivaamina, ajatuksen ja himon välisen ristiriidan riepottelemina he synnyttävät itseään lakkaamatta. He haluavat olla moraalinen lapsi ja moraalinen aikuinen, päästä vapaaksi omasta ruumiistaan. Mies haluaa syntyä naiseksi, nainen mieheksi. Maailma rakentuu tuskallisista ja välttämättömistä eroista; sillä halun kohde on aina juuri se minkä haluaa tuhota. näissä novelleissa eläimet raapivat taivasta.
(takakansiteksti)
Kirjallisuudenlaji
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Alkukieli
Tekstinäyte
Oliko se eilen? En kuolemaksenikaan muista. Se joka laskee tunteja ja päiviä, merkitsee muistiin kuukaudet, arkipyhät, lomailujaksot ja pienet ja suuret saavutuksensa, kulkee risti selässään eikä näe hevosen silmien takana liikkuvaa avaruutta, solujen outoa eripuraa ja yhteistyötä, eikä maailmaa, jota tähtikaviot rummuttavat tahdittomasti.
(Novellista "Koiranelämää")
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
novelleja
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
152
Kustantaja