Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Aave

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Arkkitehti Charlie Watersonin elämä on täydellisesti tasapainossa: hänellä on haastava ja palkitseva työ, ihastuttava vaimo ja mukava elämä Lontoossa. Mikään ei valmista häntä kymmenenvuotisen avioliiton äkilliseen loppuun eikä epämieluisaan siirtoon yhtiön New Yorkin pääkonttoriin.
Työ New Yorkissa ei tyydytä ja Charlie lähtee pitkälle lomalle selvittääkseen elämäänsä ja etsimään mielelleen rauhaa. Ajomatkan katkaisee pian rankka lumimyrsky ja Charlie päätyy maaseutukaupunkiin, syrjäiseen vanhaan huvilaan – ja tuntee tulleensa vihdoinkin kotiin.
Komea talo on rakennettu naiselle, joka eli siellä kaksi vuosisataa aikaisemmin. Ensi hetkestä Charlie aistii naisen läsnäolon talossa ja haluaa tietää tästä enemmän. Nainen, Sarah Ferguson, oli aikanaan paennut Englannista ja aloittanut uuden elämän rakastettunsa kanssa.
jouluaattona Charlie näkee Sarahin. Hän uskoo naapurien kujeilevan uuden asukkaan kanssa kunnes löytää pölyiset, hauraat päiväkirjat talon ullakolta. Uteliaana ja pelottomana Charlie uppoutuu Sarahin päiväkirjoihin, jotka johdattavat hänet hakemaan lisää tietoa naisen elämästä – ja samalla ohjaavat hänet uuden elämän alkuun.
(takakansitekstistä)

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Ilmestymisaika

Sivumäärä

412

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

303

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä