Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Stenvallin tapaus

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Tammikuussa 1873 siunataan Tuusulassa haudan lepoon entinen ylioppilas Aleksis Stenvall.
Myös Johannes Calonius haluaa olla saattamassa opiskelutoveriaan. Matilda Ehrström lähtee orpanansa mukaan enemmän uteliaisuudesta kuin arvonannosta.
Aleksis Kiven nimellä kynäillyt tunnetaan lähinnä ruokottomasta romaanistaan, jossa seitsemän miestä vain ryyppää ja kiroilee.
Johannes ja Matilda joutuvat ratkaiseviin rooleihin murhapelissä, jota käydään Arkadiateatterin kulisseissa ja Helsingin seurapiireissä.
(takakansiteksti)
Viimeinen osa Johannes Caloniuksen ja Matilda Ehrströmin seikkailuja. Serkukset ovat matkalla Tuusulaan Johanneksen ystävän, Aleksis Stenvallin, hautajaisiin. Paikalla on paljon suomalaisen kulttuurielämän ja teatterin edustajia. Matilda ja Johannes yöpyvät entisen teatteridiivan, Charlotta Sjögrenin, luona Tuusulassa. Heidän emäntänsä kuitenkin murhataan raa'asti. Murhayönä talon ympärillä on ollut vilkasta, joten murhaajan löytäminen ei ole helppoa. Helsingissä Matilda pääsee seuraamaan läheltä suomalaisen teatterin kulissien takaista elämää Emilie ja Kaarlo Bergbomin ystävänä ja uskottuna. Mutta onko hän liian lähellä Stenvallin murhaajaa? Koituuko se myös Matildan kohtaloksi?
(Laura Norris/ Sanojen aika)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
salapoliisiseikkailu vuoden 1873 Helsingissä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
255
Kustantaja