Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kolme eloonherätettyä

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Helvi Hämäläisen runollinen ja väkevä legenda vuodelta 1953 kertoo Jeesuksen ihmeteoista joiden ansiosta Lasarus, Nainin lesken poika ja Jairuksen tytär saivat ylimääräisen elämän. Osasivatko he käyttää lahjansa oikein, kirjailija kysyy ja esittää Marian, Lassaruksen sisaren suulla vielä toisen, kenties tärkeämmän kysymyksen: miksi juuri nuo kolme ansaitsivat tulla herätetyiksi eloon, kun monet kauniimmat ja voimakkaammat kuten Marian kreikkalainen rakastettu saivat jäädä hautaansa?
(WSOY 1988, takakansitekstistä)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Tekstinäyte

Lasaruksen ja Mirjamin häitä vietettäessä oli vieraiden joukossa eräs vaimo, jonka nimi oli Ruth. Hän oli ollut auttamassa häiden valmistuksessa ja oli koko ajan ollut vähäpuheinen. Ruth oli hintelä kellertäväkasvoinen nainen, jonka ohuet piiskamaiset palmikot riippuivat rinnoilla. Kukaan ei ihmetellyt hänen vaiteliaisuuttaan, sillä hänen pieni tyttärensä oli kuollut vian vähän aikaa sitten.
Kaikki puhuivat siitä, että Lasarus ei ollut muuttunut ja Lasarus olikin samannäköinen kuin oli ollut aina ennenkin, hän puhui innokkaasti eräästä kuivuneesta tammesta, josta kuitenkin oli saanut pari lautaa puusepän verstaaseensa, lampaistaan, joissa oli paljon kirjavia karitsoja. Ruth istui pöydässä vastapäätä Lasarusta ja hän painoi päänsä alas ja oli ärtyneesti ja synkästi katsomatta Lasarusta. Ja Ruthin kellerville kasvoille nousi heikko puna ja hänen silmänsä välkkyivät eloisina ja suurina.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

212

Kustantaja

Kieli