Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kirjailijan kuolema

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Nuorimies Santeri Karhu jättää menemättä kansanopistoon, kun epäilee ettei se edistä hänen suurinta haavettaan, runoilijaksi tulemista. Halkotarhalla Kouvolassa työskentelykin tuntuu vievän paremmin päämäärään. Todellisen sysäyksen aloitteleva runoilija saa törmätessään ihkaelävään kirjailijaan Irmari Rantamalaan.
Karhu on ollut innoissaan, joskin samalla hämillään, Rantamalan massiivisesta Harhama-teoksesta ja sen kiihkeistä näyistä. Karhu saa suostuteltua Rantamalan lukemaan runojaan, tämä rupeaa jopa Karhulle mentoriksi. Mutta Harhaman tyrmistyttävät visiot alkavat tuntua suhteellisilta, kun ihmiset alkavat varustautua taistelemaan maanmiehiään vastaan.
Santeri Karhu ajautuu mukaan veriseen veljessotaan, jossa aatteista otetaan lopulta mittaa tykkitulella Helsingissä. Petteri Paksuniemen Kirjailijan kuolema kysyy, mikä on yksilön vastuu ja mitkä ovat hänen mahdollisuutensa tilanteessa, jossa kaksi osapuolta katsoo maailmaa yhä ahtaamman ikkunan läpi. On pakko valita. Romaani punnitsee myös kirjailijan tehtävää ääritilanteessa: lietsoako vai liennyttääkö - vai kenties livahtaa. Yksi asia on varma: on pakko valita.
(Tammi)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

Petteri Paksuniemi

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

216

Kustantaja

Kieli