Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kohti

Videot

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Ministeri Tapani Ansas odottaa lähtöportin kutsua Helsinki-Vantaan lentokentällä gin tonicia siemaillen. Kohteena on Thaimaa, matkan syy on salattava. Kiehtova lähtöasetelma tempaa lukijan heti mukaansa. Etenkin kun selviää että ministerin tytär on vuosi sitten jättänyt kirjeen kodin pöydälle ja lähtenyt pois. Minne, sitä ei tiedä kukaan. Eräänä päivänä tytär Julia näyttäytyy TV-ruudussa juuri ja juuri tunnistettavana. TV-dokumentin kuvauspaikka on tsunamin runtelema Khao Lak.

Isä lähtee tytärtään etsimään, Bangkokin kentällä pelastuspartioon liittyy sijoituspankkiiri Jussi Ansas, Julian veli. Miten käy isän ja pojan operaation? Julia ei ihastu sukulaisvierailusta. Perheen vieraudella kuorrutettua läheisyyttä kuoritaan suuren aallon lomakulisseissa, drinkki drinkiltä, palmu palmulta. Jääkö ydintä?

Juha Itkosen Kohti on romaani jonka voi ja joka kannattaa lukea viimeiseen pisteeseen asti. Mitään outoa loppukiekausta ei ole pelättävissä. Sen sijaan arkinen epävireinen ääni vahvistuu monen äänen epäsointuiseksikin kokonaisuudeksi.
Kohti oli Finlandia-palkintoehdokas 2007.
(SI/ Sanojen aika)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

428

Kieli

Videot

Elävän arkiston upotuskoodi