Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Valkoinen ruusu

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

”Valkoinen ruusu on ihastuttava…hauska, seksikäs ja erittäin älykäs.”
- Scott Turow

Marian Kahn on 48-vuotias arvostettu historian professori, menestynyt kirjailija ja turvallisesti naimisissa. Omaksikin yllätyksekseen hän löytää itsensä suhteesta 26-vuotiaan Oliver Sternin kanssa, joka sattuu olemaan hänen hyvän ystävättärensä poika. Kukkakauppa Valkoisen ruusun omistaja Oliver on intohimoinen nuorimies, joka haluaisi julistaa rakkautensa koko maailmalle, mutta Marianille tilanne ei ole aivan yhtä mutkaton.
Monet polut kohtaavat, kun Marianin snobi serkku Barton ilmaantuu kaupunkiin ja kertoo olevansa kihloissa. Bartonin morsian Sophie on historiantutkija, jonka väitöskirjan aiheena on saksalainen vastarintaryhmä Valkoinen ruusu, joskin Bartoniin suuremman vaikutuksen näyttää tehneen Sophien isän miljoonaomaisuus.

Jean Hanff Korelitzin Valkoinen ruusu sijoittuu nykypäivän New Yorkiin, mutta ammentaa teemansa ja rytminsä Richard Straussin oopperasta Ruusuritari. Se on taitavan kertojan valloittava ja viisas romaani ihmisistä, jotka oivaltavan rakkauden olevan aina lahja.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

550

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä