Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Lumikuninkaan sydän

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Naiset Kustaa II Aadolfin elämässä

Ensimmäinen rakkaus syttyy Visingborgin linnan metsässä lähteen luona, jossa nuori kuningas tuntemattoman ratsastajan hahmossa kohtaa 15-vuotiaan kreivittären Ebba Brahen. Mustatukkaisesta metsänneidosta tulee leskikuningatar Kristiinan hovineiti, romanssi puhkeaa linnan synkissä saleissa. Mutta kuninkaan tunteet eivät ole yksityisasia. Velvollisuus ja rakkaus taistelevat hänen sydämessään. – Vuosia myöhemmin kohtaamme Kustaa II Aadolfin voittoisana sankarikuninkaana vaiheikkaalla kosioretkellä Brandenburgin vaaliruhtinaskunnassa. Onni hymyilee jälleen. Hän ei vielä tiedä, että kaunis ja kiihkeä Maria Eleonora tuo riivaajansa Ruotsin hoviin myötäjäisten mukana.
Kuningas kohotta Ruotsin suurvallaksi, jolla on maailmanhistoriallinen tehtävä. Saamme seurata hänen kulkuaan voitosta voittoon, olivatpa sitten kyseessä linnoitukset tai ihmiset, tutustumme läheisesti henkilöihin, jotka muistamme vain historian niminä. Erityistä kiinnostusta herättää kerronnan kytkeytyminen kiinteästi Suomen tapahtumiin. Olemme mukana, kun pieni talvinen Helsinki valmistautuu loistavaan juhlaan: kuningas saapuu isoisänsä perustamaan kaupunkiin.
(takakansitekstistä)
Kirjallisuudenlaji
Henkilöt, toimijat
Päähenkilöt
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
221
Kustantaja
Kieli
Lisätietoja
Ilmestynyt myös kokoomateoksessa Lumikuninkaan sydän ja muita romaaneja sarjassa Lukemisen pikkujättiläiset