Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Lemmikkikaupan tytöt

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Eräässä eurooppalaisessa kaupungissa asustaa hyvin toimeentuleva uusioperhe. Vanhemmat ovat eronneet ja ammateissaan kiireisiä. Teini-ikäinen tytär, Jasmin tutustuu rikkonaisen perheen high lifea elävään tyttöön Lindaan, jonka elämäntyylin imuun joutuu. Nuorisokulttuuri on nykyään mitä on hiphopparisanastoineen, Paris Hiltoneineen ja epärealistisine ulkonäkövaatimuksineen. Tavallinen ei ole mitään. Ja jos keskitieltä pikkuisenkin lipeää ja on epävarma itsestään, väärille teille houkuttelevia aikuisia ilmaantuu aina. Tytöt tarvitsevat rahaa näyttääkseen Lindsay Lohanilta ja Rihannalta, joten kauppa-apulaisen työ lemmikkieläinkaupassa on napakymppi idea. Tästä eivät tietenkään vanhemmat tiedä, mutta eivät he tiedä myöskään sitä, että tytöt ovat aikoja sitten lopettaneet harrastuksensa ja koulunkäynnin, varastelleet kassikaupalla vaatteita kaupoista ja ryypiskelleet siideriä.

Lemmikkikaupan takaosassa aikuiset miehet ostavat lemmikkikaupan tytöiltä seksiä. Bisnestä pyörittää Lido, jonka auktoriteetti takaa, ettei kukaan koskaan kerro mitään, vaikka kauppa palaa maan tasalle ja kaksi tyttöä katoaa salaperäisesti. Ei, vaikka toinen tyttö löytyy pian kuolleena. Kaupan julkisivu on moitteeton ja rosvot pääsevät karkuun.

Kirjan ääninä puhuvat äiti ja kadonnut tytär, sekä seksibisnekseen ajautunut nuori ulkomaalainen mies Randi. Äidin ääni kertaa päivää, jolloin hän huomaa tyttärensä kadonneen. Seksibisneksessä tahtomattaan työskentelevä Randi pohtii hullua maata, johon on joutunut ja ikävöi kotiinsa. Tytär Jasmin kertoo katoamistaan edeltäneestä ajasta kuin myös sieppaajastaan Kastajasta. Kastaja on suuri taide- ja kulttuuripersoona, joka harrastaa itsekin lapsipornoa mutta toisaalta kuvittelee pelastavansa nuoria tyttöjä kun sieppaa heidät ja sulkee heidät taloonsa, piiloon ulkomaailmalta. On kulunut 12 vuotta ja Kastaja on juuri kuollut - Jasmin on vapaa palaamaan kotiin. Mutta Jasmin ei enää pysty. Kirjan lopussa on Snellmanin essee ihmiskaupan historiasta.
(Sanojen aika)
Yllättäviä näkökulmia avaava romaani ei jätä ketään välinpitämättömäksi

”Äiti hei, joskus kesyt linnut tulevat hulluiksi. Ne lentävät päin ikkunoita, ne repivät naruilta pyykit, ne syöksyvät läpi piikkipensaiden niin että pöllyää. Niiden puuskien jälkeen tulee aivan hiljaista. Lopulta viimeinenkin höyhen leijailee maahan. Kuulee kuinka iso akseli naksahtaa. Ja sitten kaikki jatkuu niin kuin aina ennenkin.”

Viimeinen havainto Jasmin Martinista tehtiin joulukuun ensimmäisellä viikolla. Hänen näköisensä teinityttö nähtiin kioskilla keski-ikäisen miehen seurassa, sylissään pörröinen chinchillakani. Kun Jasminin ystävä Linda löytyy, etsinnät saavat uuden käänteen. Äiti ei osaa menettää toivoaan. Jasmin Karkulainen, Jasmin Tuhlaajatyttö. Ole mikä olet, mutta palaa kotiin, pyytää Sara Martin lehti- ja televisiohaastatteluissa.

Mutta Riikinkukon vuosi on halun ja houkutuksien vuosi. Betonitehtaan varjossa kasvanut Lido on keksinyt kukoistavan bisneksen, Lemmikkikaupan, jossa kaikki on mahdollista ja myytävänä. Tarvitaan vain lisää nuoria tyttöjä ja maksavia asiakkaita – sellaisia kuin Kastaja.
(Otava)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

319

Kustantaja

Ilmestymisaika

Sivumäärä

262

Kustantaja