Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Musta taivas

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Ruotsissa ryöstöporukka vie rahankuljetusautosta säkkikaupalla rahaa. Saalis kuitenkin haihtuu kirjaimellisesti taivaan tuuliin, kun trombi yllättää autoa vaihtavat ryöstäjät. Koplaan kuulunut Ernesto herää marketin katolla ja tajuaa, ettei rikollisliigan johtaja uskoisi tarinaa pyörremyrskystä hetkeäkään. Niinpä Ernesto eli tuttavallisemmin Erno lähtee pakomatkalle synnyinkaupunkiinsa Hämeenlinnaan.
Ernon tilannetta tukaloittaa se, että Ruotsin poliisi on hänen jäljillään nuuskamällistä saadun DNA:n takia. Koukkujen lisäksi perässä ovat myös konnat, liigan pomon torpedot Rune ja Goran. Erno tarvitsee rahaa sekä omaan käyttöönsä että pomonsa lepyttämiseen ja hän rupeaa ideoimaan Hämeenlinnan konnien kanssa rahakasta keikkaa.

Ernon keikka vaatii taustatukea. Allun veri vetää rikolliselle polulle, vaikka ihmissuhteen kunniallisempi puolisko, poliisi Leila, on viimeisillään raskaana.

Kaavailtu keikka kohdistuu vartiointiliikkeen varikolle, joten ryöstöön arvitaan mieluusti sellaisia aseita, jotka eivät hajoa käsiin kun niitä pitää käyttää. Hämeenlinnan laitapuolen ase- ja räjähde-ekspertti Paukku-Arska näkeekin eikassa elämänsä sauman. Kyllähän pyrotekniikka aina porilaisten myynnin voittaa.
Paukku-Arskan asearsenaali nostaa ryöstön Hämeenlinnan mittakaavassa aivan uudelle, kansanvälisestikin hätkähdyttävälle tasolle. Ottajia saaliille ilmaantuu useampia, mutta viime kädessä ratkaisun avaimia taitaa pitää käsissään Ernon votkalle perso täti Henna.

Tapani Baggen Musta taivas tempaisee lukijan mukaan mutkat suoriksi vetävään jännityskertomukseen. Bagge kutoo taitavasti monipolvisen ja rikkaan rikosvyyhdin ja kohtelee konnia yhtä suurella ymmärryksellä kuin koukkuja. Baggen tyyli tihkuu mustaa huumoria ja hersyviä yksityiskohtia.
(Tammi)

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

271

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

238

Kustantaja

Kieli

Lisätietoja

Ilmestynyt myös Loisto-pokkarina.

Osana julkaisua

Ilmestymisaika

Kieli

Osana julkaisua