Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Hiljainen voima

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Hiljainen voima on Hollannin kirjallisuuden viehättävimpiä klassikkoja - eksoottinen ja sensuelli romaani Alankomaiden Itä-Intiasta vuosisadan vaihteessa.

Laboawangin pieni eurooppalainen kolonia on yhteisö, jossa kourallinen valkoihoisia elää vieraassa ympäristössä, vieraan, uhkaavan luonnon keskellä. Ylin vallanpitäjä on perihollantilainen Van Oudijck, nuhteeton virkamies, joka rakastaa siirtomaataan sen olemusta kuitenkaan ymmärtämättä. Vaimo Leonie on aistillinen elämännautiskelija ja säntillisen miehensä vastakohta. Heidän avioliittonsa ei kuitenkaan ole romaanissa keskeisintä, vaan siksi kohoaa eurooppalaisten vallanpitäjien suhde alistettuihin jaavalaisiin sekä heidän kulttuuriinsa: kaksi maailmaa joilla ei ole edellytyksiä ymmärtää toisiaan.

Louis Couperus (1863-1923) oli hollantilainen kirjailija, joka nuoruudessaan asui siirtomaissa ja tunsi kuvaamansa miljöön hyvin. Hänen runsaassa tuotannossaan on Hiljaisella voimalla erityisasema. Romaanin intensiivinen, latautunut tunnelma tehoaa edelleenkin, vaikka alkuteos ilmestyi jo 1900.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

277

Kustantaja

Kääntäjä