Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Veren ja viljan maa

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Ville Kuronen Pohjois-Karjalasta palaa uudessa romaanissaan vuosisadan alun värikkäisiin aikoihin. Pietarilaista sotilassukua olevan nuoren upseerin, Johannes Karmakaisen välit esimiesten kanssa rikkoutuvat. Hän päättää lähetä Suomen puolelle reppuryssänä onneaan etsimään. Kulkiessaan Karmakainen leikkelee lehdistä kuolinilmoituksia, joissa ison ristin alla näky vain vähäinen surevien joukko. Mieluiten edesmenneen tytär. Muuan surutalo vastaakin toivomuksia, ja vierasperäisenä tummana komeana miehenä Karmakainen hur,aa vaivatta nuoren Annin. Häät seuraavat ja Karmakainen ottaa ohjat käsiinsä suurella tilalla.
Lapsikatras varttuu, ja pian saavat Jumbo- Anselmi, Eljas, Eetu ja muuta veljekset selvitellä välejään kylätappeluissa jos toisissakin. Vieraista ei pidetä. Ville Kurosen ronskin kerronnan ote on jälleen rikastunut, koomisia sävyjä tullut lisää. Paljon on tapahtunut, aikoja eletty, niistä tietävät monet kanssaihmiset kertoa kummia tarinoita, väkeviä ja tosia. Elämää se on - niin tuolloin – vielä tänäänkin.
(takakansiteksti)
Kirjallisuudenlaji
Aiheet ja teemat
Päähenkilöt
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
216
Kustantaja