Lumen saartama kahvila

Tyyppi

novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Inhimilliset, hyvin lähelle tulevat novellit kertovat nuorista kaupunkilaisista, jotka etsivät elämää läheltä ja kauempaa, ihmisistä, jotka toivovat ja kaipaavat, naisista ja äitiydestä. Novelleissa kuvataan myös lapsen maailmaa mutta ennen kaikkea rakkautta, jota usein tuntuu olevan joko liian vähän tai liian paljon. Sisällys: Sähkö ; Lumen saartama kahvila ; Intiaaniprinsessa ; Pohjoisen suuri tyhjyys ; Paljain jaloin ; Joustoluotto ; Viillot ; Saaressa ; Movimento ; Aina helmikuussa ; Palazzo bianco
(Satu Vähämaa/ Sanojen aika)
Laura Honkasalon kerronta lumoaa. Yksityiskohtaisesti, tarkasti ja elävästi hän tavoittaa henkilönsä ja heidän elämänpiirinsä monivivahteisen kokokuvan. Myös henkilöiden sisäisen maailman rikkaus avautuu vaikuttavasti, ja samalla hän tuo heidät lähelle lukijaa, melkein ystäviksi.

Lumen saartama kahvila -kokoelman hienovireisissä, viipyilevissä novelleissa Honkasalo kuvaa lasten ja aikuisten maailman yhteentörmäyksiä, kuten hän teki jo menestykseksi muodostuneessa romaanissaan Sinun lapsesi eivät ole sinun. Hän kertoo myös nuorista naisista elämän taitekohdissa sekä äideiksi tulleista onnen ja hämmennyksen ristiriidoissa. Nuoret kaupunkilaiset matkustavat maailmalla ja tekevät samalla matkaa itsessään.

Kipeät kokemukset ovat syvällä heissä, ne taittuvat surumielisyyteen mutta puhkeavat myös iloon. Honkasalon novellit ovat täynnä ymmärrystä ja oivallusta ihmisestä. Tämä kirja puhuu välittämisestä, yhteisyydestä, tosirakkauden kaipuusta.
(Gummerus)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

214

Kustantaja

Kieli