Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Tohtori Jalkasen perintövirus

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Puolivallattoman valtiovarainministerin aivot pysähtyvät. Muutaman pikku-ukon olisi vielä kestänyt ja voinut selittää olemattomaksi, mutta että pari tuhatta. Sellainen määrä on kokonainen yhdyskunta, eikä mikään luonnonoikku, eikä edes raskaan illan jälkimainingeissa esiin tupsahtava hallusinaatio.

Valtiovarainministeri pääsee paljon vartijaksi, kun hänelle kerrotaan, miten Turun saaristoon on syntynyt pikku-ukkojen valtakunta. Siinä sivussa tarjotaan ratkaisua maapallon liikakansoitukseen ja ratkaistaan globaali energiapula, Syy Kekkosen vallasta luopumiseen ei ollutkaan ukon sairastuminen, vaan pikku-ukkojen näkeminen.

Nokian menestyksenkin takana nuo pikku-ukot olivat. Kun on piene aivot, niin ajatuksen ei tarvitse kulkea niin pitkää matkaa. Ehtii lyhyemmässä ajassa ajatella enemmän, niin he asian selittävät valtiovarainministerille.
(www.kalkhas.fi)
Valtiovarainministeri Sauli ajautuu veneellään sumussa Bergön saarelle, jossa hän kohtaa englantilaisen jalan mittaisen miehen Jaakko Ensijalan. Saarella asuu hyvin salaisesti parin tuhannen hengen pienten ihmisten yhteisö. Ensihämmennyksestä toivuttuaan haluaa ministeri kuulla kertomuksen pienten ihmisten historiasta, koska maissa ei ”odota kuin budjetti ja kiukutteleva eduskunta”.

Jaakko aloittaa pienten ihmisten historian kertomisen jatkosodan viimeisestä päivästä, jolloin lääkintäkapteeni Jalkanen ja lääkintäyliluutnantti Joroinen alkavat pohtia ihmisen koon merkitystä ruuan riittävyydelle ja sotien syttymiselle.

Pienillä ihmisillä on oma tehokas tärkeiden isojen ihmisten seurantajärjestelmänsä, jonka piiriin myös valtiovarainministeri kuuluu. Yksi merkittävä henkilö on kuitenkin jäänyt seurannan ulkopuolelle: valtiovarainministeriön erikoisylitarkastaja Matti Kurppa, salakepulainen. Kurppa kiinnostuu pienestä Bergön kunnasta, joka ei edellisenä vuonna edes anonut valtionavustuksia…
(Tuija Lassila/ Sanojen aika)

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

320