Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Sokkopeli

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kuka johtaa peliä?
Kiitetty tarinankertoja tekee sen jälleen: vangitseva romaani nuoruudenystävistä, jotka menneisyyden salaisuudet saattavat yhteen

Kai Rautio tapaa yllättäen nuoruudenihastuksensa, mutta yhteistä yötä seuraavana aamuna Pauliina löytyy hukkuneena. Kuolema näyttää onnettomuudelta, mutta tapaukseen liittyy hämäriä piirteitä. Pauliinan laukusta löytyy tarotkortteja, ja niihin raapustettu uhkaava viesti viittaa salaseuraan, johon Kai ja Pauliina kumpikin 70-luvun lopulla kuuluivat.

Kai alkaa etsiä käsiinsä muita seuran jäseniä. Entiset ystävät ovat päätyneet kuka minnekin: yksi johtaa geenitutkimusryhmää, toinen on tietoturvainsinööri, kolmas työskentelee toimittajana, neljäs pappina ja viides pitää kirjakauppaa nuhruisessa lähiössä. Elämässään he ovat tavoitelleet kuka rahaa, kuka valtaa, mainetta, uskoa, hyvyyttä tai henkistä tasapainoa – mutta kukaan ei ole selvinnyt ongelmitta. Kaikki ovat myös saaneet viestejä henkilöltä, joka kutsuu itseään Puusepäksi. Nuoruuden roolileikit heräävät eloon, mutta kuka johtaa peliä? Kuka lopulta voi sanoa saavuttaneensa onnen, ja millainen hinta siitä on pitänyt maksaa?
(Otava)
Salaseura Comuksen jäsenet eivät ole tavanneet toisiaan yli kahteenkymmeneen vuoteen. Sitten ryhmän kaunotar Pauliina kuolee epäselvissä olosuhteissa ja seuran muut jäsenet alkavat saada kouluaikaiseen seuraansa viittaavia uhkaavia viestejä tarot-kortteihin kirjoitettuja. Uhkaukset saattavat comuslaiset uudestaan yhteen.

Roolileikeistä innostuneista nuorista on tullut mainostoimiston johtaja, kirjakauppias, pappi, tietoturva-asiantuntija, päätoimittaja ja lääkäri, perheellisiä ja perheettömiä, joita yhdistää toisiinsa vain vanha ystävyys. Vuosien kuluessa jokainen on muuttunut ja kohdannut suruja ja menetyksiä. Ystävyys ei kuitenkaan ole väljähtänyt. Yhdessä he päättävät ratkaista uhkaviestien arvoituksen ja kohdata niiden lähettäjän.

Sokkopeli on tiivistunnelmainen jännitysromaani ja kaunis kuvaus keski-ikäisten uudesta mahdollisuudesta kohdata rakkaus ja ystävyys.
(Tuija Lassila/ Sanojen aika)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

527