Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Pölkky

Videot

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Lupaava mies astuu junasta Helsingin öisellä rautatieasemalla. Tästä alkaa seurantaoperaatio jonka varrella niin kertoja, lukija kuin kaikki muutkin joutuvat selvittämään mitä arvoituksellisen päähenkilön mielessä ja sydämessä liikkuu.

Selvillä on seuraavaa: on alkutalvi, lyhyt taksimatka Kaisaniemen puistoon sekä puistossa odottava tehtävä. On myös lupaus kertomuksesta ja päähenkilön salojen paljastumisesta, ja näiden lupausten täyttymisestä kertoja joutuu kantamaan huolta. Ja huolta hän todella kantaa, sillä paikoitellen hieman nahjusmaisen ja mitä ilmeisimmin perin juurin epäonnisen päähenkilön edesottamattomuus pakottaa tunnollisen kertojan kohdistamaan katseensa muuannekin, usein omaan erinomaisuuteensa.

Monivaiheisia tapahtumia ei tietenkään sovi liikaa etukäteen paljastaa, mutta mainittakoon esimerkiksi luistinrata, sen jäädyttämiseen liittyvät kysymykset sekä radan keskelle yllättäen ja valitettavasti repeävä geologinen mullistus. Lisäksi tavataan joukko puistossa syystä tai toisesta viihtyviä ihmisiä ja näistä kenties tärkeimpänä muuan Anni, jonka lumovoiman suhteen ei kenelläkään pitäisi olla epäilyksiä.

Osapuilleen tällaisilla eväillä kertomus etenee vääjäämättä kohti monen mielestä henkeäsalpaavaa loppukohtausta, jollainen jokaisen kertomuksen lopusta täytyy tietysti löytyä. Voiko kertoja, lukija tai satunnainen ohikulkija enempää toivoa?

Rimmisen toinen romaani on barokkimaisen kerronnan juhlaa. Hänen taitonsa käyttää kieltä ällistyttää monipuolisuudessaan ja taiturimaisuudessaan. Pölkky on hengästyttävän hauska ja suruisa romaani, vilpittömällä ja itsepintaisella tavalla täysin nerokas.
(Teos)

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

384

Kieli

Videot

Elävän arkiston upotuskoodi