Valitut runot 1949-2001

Tyyppi

runokokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Valitut runot on ensimmäinen yksinomaan Paavo Haavikon runoihin keskittyvä kokonaisuus, tekijän itsensä koostama valikoima, joka ajallisesti kattaa pitkän kaaren 1950-luvun vaihteesta uudelle vuosituhannelle.

Rakkaus ja viini, menneisyys ja tulevaisuus, myytit ja metafysiikka elävät Haavikon runoudessa rinnakkain. Aiheet ja muoto löytävät toisensa niin intiimeissä rakkaudentunnustuksissa, viinin ylistyslauluissa kuin suorapuheisissa yhteiskunnallisissa kommenttirunoissa. Vanhuuden ja kuoleman mietteiden äärellä runoilija kirjoittaa harvinaisella herkkyydellä osastamme kuolevaisina, aikaan ja historiaan sidottuina. Paavo Haavikon runous ei rakenna muureja, vaan kaataa niitä ja tulee vierelle.

Valitut runot sisältää Haavikon runoutta proosarunoista säkeelliseen runouteen ja kertomarunoudesta aforistisiin ja mieterunoihin, eniten teoksista Tiet etäisyyksiin (1951), Synnyinmaa (1955), Puut, kaikki heidän vihreytensä (1966), Viiniä, kirjoitusta (1976), Toukokuu, ikuinen (1988) ja Prosperon runot (2001).
(Takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

333

Kustantaja