Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Maalainen

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Iso taiteilijaromaani on suoraa Karjalan miehen puhetta

Henkka Oinonen on keski-ikäinen, kapakan ja kirjoituskammion välillä riuhtova kirjailija. Hän on remeltävä, romanttinen sielu, joka ei löydä rauhaa rauhasta, mutta toisaalta ei rauhattomuuskaan tee hänelle hyvää.
Henkan maine perustuu kuuluisaan Maalainen -romaaniin, mutta nyt pitäisi kirjoittaa jotain tästä päivästä. Mielessä kypsyy tarina rocktähdelle raskaana olevasta maalaistytöstä.
Henkka kimpoaa maailmalle ja löytää itsensä Savonlinnan oopperajuhlilta. Esityksen jälkeen Henkka tapaa kohtalonsa, oopperalaulaja Kaarina Munsterhjelmin. Syttyy kipinä ja alkaa väkevä, repivä rakkaustarina.
Henkka esittelee Kankalle Mantinansa, suuren yksinäisen saaren jonne kirjailija pakenee maailman lohduttomuutta. Kahden taiteilijan usein yhteensovittamattoman suhteen Turunen kuvaa hellästi, mutta suorasukaisesti.

Maalainen on Heikki Turusen kauan odotettu iso kirja, taiteilijaromaani ja merkittävän prosaistin tilinteko keski-ikäisen elämänsä kanssa. Se kertoo paitsi kirjailijantyön repivyydestä ja epävarmuudesta myös kipeästä rakennemuutoksesta, joka koettelee Suomen maaseutua. Se, josta piti tuleman "rock-romaani", kasvaa samalla yllättäen rajuksi ja suoraksi tutkielmaksi uskottomuudesta.
(takakansiteksti)

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

472

Kustantaja

Kieli