Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Talvikansa

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Suunnilleen joka toisessa polvessa Parrien sovinnaiseen sukuun syntyi musta lammas, joista kaikkein omituisin oli eversti John Parr. Sen jälkeen kun tämä tutkimusmatkailijana jonkin verran mainetta saanut seikkailija rupesi puhumaan talvikansasta, häntä pidettiin suorastaan hulluna. – Nyt hän on kuollut, mutta hänen päiväkirjansa vie kunniallisia Parreja edustavan lakimiehen isosetänsä harharetkille Andien vuoristoon.
Salaperäisessä laaksossa elää merkillinen onnen kansa, vanhempi kuin inkat. Se ei muista mennyttä eikä murehdi huomisesta, ei kysele eikä vastaa. Tämä yllätysten ja arvoitusten kansa paljastaa salaisuutensa vähitellen ”omalle muukalaiselleen”, lumoaa tutkijansa, saattaa hänet ennen kokemattomien tunteiden ristiaallokkoon. – Onko talvikansa pelkästään haihattelua vai löysikö isosetä todella maailman ihmeellisimmän heimon? Rakastuiko hän kauniiseen intiaanityttöön vai elikö hän harhakuvitelmissaan uudelleen nuoruutensa traagillisen lemmentarinan? Näin kyselee David Parr lukiessaan päiväkirjaa ja tajuaa, että vastaukset ovat ratkaisevan tärkeitä hänen omalle elämälleen. Hän uskoo talvikansaa. Hänen talviunensa on ohi.

Vuonna 1915 syntynyt englantilainen kirjailija Gilbert Phelps on luennoinut Cambridgen yliopistossa kirjallisuudesta ja arkeologiasta. Kirjoittaja on asiantuntija, vaikka aihetta käsitelläänkin täysin mielikuvituksellisesti. Gilbert Phelpsillä on takanaan laaja tuotanto – runoutta, novelleja, romaaneja, radiokuunnelmia, kirjallisuusarvosteluja muita kirjoituksia.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

249

Kustantaja

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

241

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä