Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Tuulesta temmattu miljoona

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Miten yhdistää vilpitön hyväntekeväisyys ja mahdollisimman suuri taloudellinen tuotto? Voiko vuorineuvos Grundbergiltä salata tuulivoimalat, jotka hänen poikansa Mikke on rakennuttanut isänsä saaristomökin lähelle korvaukseksi isoisänisän Taalintehtaan ruukilla tekemistä vääryyksistä? Käytännöllisen ja aikaansaavan Tumpin mielestä hänen ystäväänsä on iskenyt kolmenkympin kriisi. Mikke haluaa korjata sukunsa tekemiä vääryyksiä ja tehdä pyyteettömiä hyviä töitä. Tumppi kuitenkin oivaltaa, että hänen kykyjensä avulla Miken saavutuksien sivutuotteena voidaan kääräistä taskuun myös sopivat summat kahisevaa.
(Tuija Lassila/ Sanojen aika)
Vuorineuvos Grundborgin Mikke-pojalla on outo harrastus. Hän haluaa tehdä hyvää ihmisille. Saamelaisprojektista tosin jää käsiin tonneittain pilaantunutta poronlihaa ja luomuviljelyhommalla Suomeen saadaan aivan uusia tuhohyönteisiä.

Mutta mitä vuorineuvos mahtaa ajatella, kun Mikke päättää jakaa halpaa luomusähköä saaristolaisille ja ryhtyy pystyttämään tuulivoimaloita isän kesäsaaren maisemiin?

Onneksi Miken kaverilla Tumpilla on järkeä ja elämänkokemusta. Pienellä kierrätysjärjestelyllä sekä harjoitetaan hyväntekeväisyyttä ja tuotetaan ekosähköä että tehdään ihan mukavasti rahaa.

Neuvokkuus on sittenkin tärkein luonnonvaramme!
(www.kalkhas.fi)

Kirjallisuudenlaji

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

221

Kustantaja