Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Aamiainen Tiffanylla

Tyyppi
novellit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Päähenkilönä on omaperäinen, villisti viehättävä tyttö Holly Golightly, jolla on kirjava tukka ja suuri naurava suu. Hänen seurapiirinään on joukko miehiä, joihin hän suhtautuu täydellisen viattomuuden amoraalisuudella. Hollylla on vaarallinen tuttavuus, Sing-Singissä istuva rikollinen, jota hän käy tapaamassa ja jonka kanssa hän viattomasti vaihtaa sääraportteja – itse asiassa ne ovat rikollisliigan viestejä. Muun muassa tällä tavoin hän ansaitsee elantonsa.
Tarina kerrotaan nuoren toistaiseksi pöytälaatikkoon kirjoittavan kirjailijan suulla, joka asuu samassa talossa kuin Holly ja kiinnostuu tytöstä. Hän ei kuitenkaan kykene saamaan selville mistä Holly on tullut ja mitä tämä tavoittelee – tyttö elää matkalaukkuelämää, ei ole kiinnostunut rakkaudesta, eikä tulevaisuudestaan edes sen vertaa, että suostuisi houkuttelevaan filmitarjoukseen. Hän välittää vain kissastaan ja käy joskus Tiffanylla katselemassa jalokiviä – se rauhoittaa ja tekee mielelle hyvää. Lopulta Hollyn välittämien viestien ansiosta vaarat alkavat uhata hänen elämäänsä. Hän lähtee lentokoneella kauas pois – kukaan ei tiedä minne, ja jää vain elämään romanttisena hahmona ihmisten mielessä.
(lievetekstistä)
Kirjallisuudenlaji
Aiheet ja teemat
Päähenkilöt
Konkreettiset tapahtumapaikat
Alkukieli
Osana julkaisua