Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Riemujen rikkaus ja surujen summa

Tyyppi
pakinakokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Mark Levengoodilla on ainutlaatuinen tapa katsella maailmaa siinä kohtaavat elegantisti pehmeä ja terävä, arkinen ja eriskummallinen. Riemujen rikkaus ja surujen summa -kirja on kokoelma lämpimän humoristisia pakinoita, esseitä, ajatusketjuja, joiden ytimessä on aina pieni ihminen. Tutustumme myös Markin eriskummalliseen sukuun ja lapsuudenperheeseen. Siihen kuuluu joukko naimattomia tätejä hurskaine huokailuineen, isoäiti joka istuu sängynlaidalla ja heiluttaa marakassin tapaan sappikivipurkkia virsien tahdissa, itsekseen jupiseva kotiapulainen ja jatkuvasti poissaoleva äiti ikuisuuksia kestävillä lomamatkoillaan. Äiti muistaa aina lähettää lapsille postikortin: "Täällä on ihanaa. Minulla ei ole ikävä teistä ketään!"

Mark Levengood on ruotsinsuomalainen toimittaja ja kirjailija ja tuttu teeveestä. Hänen yhdessä Unni Lindellin kanssa toimittamansa kirjat Vanhat tädit eivät muni ja Ystävä sä lapsien anna villoja olivat suurmenestyksiä monsessa maassa, myös Suomessa. Riemujen rikkaus ja surujen summa ampaisi heti ilmestyttyään myyntilistojen kakkoseksi paitsi kotimaassaan myös Suomen ruotsinkielisellä bestseller-listalla. Kirjan herkkä piirroskuvitus on maailmankuulun Ilon Wiklandin käsialaa.
Kirjallisuudenlaji
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Tapahtumapaikat
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
157
Kustantaja
Kääntäjä
Kuvittaja
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
156
Kustantaja
Kuvittaja