Pelon ja kuoleman kertomuksia

Tyyppi

novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Edgar Allan Poe oli amerikkalainen kirjailija, runoilija ja kriitikko, joka lyhyen elämänsä aikana loi pohjan kauhunovellien, dekkareiden ja tieteiskirjallisuuden tuleville kehittäjille. Poen viitoittamia polkuja ovat kulkeneet mm. Sherlock Holmesin luoja Sir Arthur Conan Doyle, H. P. Lovecraft ja meillä Mika Waltari, jonka käyttämä salanimi ”Kristian Korppi” on selvästikin saanut innoituksensa Poen legendaarisesta runosta.
Poen kertomuksissa neonputket muuttuvat tervasoihduiksi ja laserkirurgia suoneniskennäksi, mutta siltikään hänen maailman ei ole meille vieras. Läheisten menetys, kuolemanpelko, taloudellinen ahdinko, sairaudet ja henkinen epätoivo purkautuivat hänen novelleissaan – eivätkä nämä teemat vanhene.
Tämä valikoima esittelee Poen aiemmin suomentamattomat tai harvinaiset novellit ensi kertaa yksissä kansissa.
(takakansiteksti)
Pelon ja kuoleman kertomuksia on harvinainen kokoelma Edgar Allan Poen novelleja. Amerikkalaisen romantiikan merkittävän edustajan kertomuksissa neonputket muuttuvat tervasoihduiksi ja laserkirurgia suoneniskennäksi, mutta siltikään hänen maailmansa ei ole meille vieras. Vanhentumattomat teemat kuten läheisten menettäminen, kuolemanpelko, taloudellinen ahdinko, sairaudet ja epätoivo purkautuvat Poen kauhuntäyteisessä outouden ylistyksessä.
(takakansiteksti v. 2007 painoksesta)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

128

Kustantaja

Kieli

Lisätietoja

Runon "Yhdelle paratiisissa" suomentaneet O. Nousiainen.

Muu tekijä