Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Rubiinisilmäinen pääkallosormus

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Novellikokoelma kuvaa nuoren Hanneksen elämää 1960-luvulta 1970-luvun alkuun. Beatlestukkaa kasvattavan esiteinin matkaa kuuman hippikesän jälkeiseen syksyyn kuvataan perhetarinoiden, pohjalaisen kyläyhteisön ja populaarikulttuuriviitteiden kautta. Novelleissa soi ajan musiikki peltosarkojen yli kaikuvasta Miss’ laaja aukee Pohjanmaan rautalankaversiosta ja radiosta tulvivan Renegadesin Cadillacista Wigwamin konserttiin.
(Tuija Lassila/ Sanojen aika)
Runoilijana ja näytelmäkirjailijana nuoren polven ehdottomaan kärkeen kuuluva Arto Melleri palaa tarkkanäköisissä novelleissaan lapsuutensa pohjalaisiin maisemiin.
Hän piirtää lujalla omintakeisella poljennolla ja kielellä kuvan nuoren pojan kasvusta 1960-luvulla. Askel askeleelta hän kuljettaa Hanneksen maaseudun ja kodin pienistä ympyröistä tajuamaan maailman kartan laajuuden.
Ja kun aikuisuus vihdoin voimalla ja nopeasti murtautuu, niin kuin Hannes saa Priitan kanssa kokea, on kaikki suurta ja uutta ja avaraa. Sen tunteen vallassa Hannes lähtee lopulta Helsinkiin, opiskelemaan niin kuin asiaan kuuluu. Taakse jäävät koti, seutu, maisema, ihmiset, lapsuus – kaikki. Eivätkä kuitenkaan jää.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
123
Kustantaja
Kieli
Kääntäjä
Alanimeke
poljentoproosaa
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
152
Kieli