Kasvot betonissa

Tyyppi

novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Tuoreesta betonivalusta löytyy ruumis. Pankkiryöstö menee pieleen. Puolialaston mies hyökkää Siwaan sairaalasänky selässään. Isoveli haluaa kouluttaa pikkuveljen rosvoksi. Mies kaapataan oman autonsa takakonttiin.
Maahanmuuttajanainen haluaa ostaa laittoman aseen tappaakseen pojan, joka on tehnyt vääryyttä hänen tyttärelleen. Nuori kesänimismies kohtaa uneliaan maalaiskylän raadollisuuden.

Tapani Baggen räväkän ja jännittävän rikosnovellikokoelman novellit liikkuvat ympäri Suomea, pääkohteinaan Kerava ja Hämeenlinna. Ne liikkuvat myös ajassa: yksi sijoittuu 1930-luvulle, toinen 1960-luvulle. Pääpaino on kuitenkin nykyajassa. Henkilöinä on asianajaja, siivoustyönjohtaja, trukkikuski, putkimies – ja tietenkin rosvoja ja poliiseja. Kaikenlaisia ihmisiä, joita Bagge kuvaa tutulla taidollaan, mustan huumorin ryydittämänä.
Kasvot betonissa näyttää kuinka helppoa on sortua rikoksen polulle – ja kuinka vaikea sieltä on enää palata. Novellit myös kertovat niistä kamppailuista, joita ihminen käy omantuntonsa kanssa, paatuineinkin konna. Se myös esittää kiperiä tilanteita, joissa mikään ei ole enää pyhää. Perhesuhteet eivät toimi esteenä houkutteleville mahdollisuuksille vaikkapa rikastua tai päästä sänkyyn.
(Tammi)

Kirjallisuudenlaji

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

276

Kustantaja

Kieli