Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Parker Pyne tietää kaiken

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Kokoelma juonikkaita kertomuksia, joissa ongelmanratkaisijana on sympaattinen Parker Pyne. Nämä kaksitoista kertomusta ovat alunperin ilmestyneet lehdissä, ja aika oli tuolloin 30-luku. Parker Pyne on eläkkeellä valtion virastosta, jossa hän laskeskeli tilastoja. Työkokemustaan hän hyödyntää oivallisesti nykyisessä elämäntehtävässään: hän tekee ihmisiä onnellisiksi – maksua vastaan. Työn perustana on viisi pääluokkaa, joihin Parker Pyne on jakanut ihmisten ongelmat. Koska Parker Pyne vaikuttaa ehdottomasti luotettavalta, tulevat asiakkaat hänen luokseen mielellään. Olipa ongelmana rikos, aviomurheet, elämän ikävystyneisyys tai rakkaus pystyy Pyne auttamaan. Mikään inhimillinen ei ole hänelle vierasta. Päinvastoin: hän paljastaa herkullisella tavalla englantilaisten elämän, rauhallisen ja miellyttävän, poroporvarillisen kulissin taakse kätkeytyykin jännitystä ja vaaroja. Parker Pynestä kehittyi myöhemmin Hercule Poirot, ja Pyne hävisi maailman salapoliisikirjallisuudesta.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Alanimeke
kaksitoista kertomusta
Ilmestymisaika
Sivumäärä
232
Kustantaja
Kieli
Kääntäjä
Lisätietoja
Suomentanut Aulis Rantasen johtama Kouvolan kääntäjäkoulutuslaitoksen suomentajaseminaari syksyllä 1981: Maria Colliander ... et al.
Sarjamerkintä