Pienten puolesta paksuja vastaan

Tyyppi

pakinakokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Tapani ei ole ollut julkaista 24 tuntia vanhempaa pakina-aineistoa, mutta nyt teen velkojieni painostuksesta ja kustantajan myötävaikutuksella poikkeuksen. ”Pienten puolesta paksuja vastaan” sisältää valikoiman tuolla otsikolla ja Elämäntapaneuvojan ominaisuudessa Lalli-lehteen vuosina 1982-85 kirjoitettuja elämäntapa-asiakirjoja.
Viime aikaisten tapahtumien valossa muistutan, että Elämäntapaneuvoja ei varsinaisesti ole virkamies, kunhan on jotenkin luiskahtanut hommaansa. Minulla lähtökohdat ovat olleet puhtaasti omaelämäkerralliset ja juontavat aina lapsuuden traumoihin: en koskaan saanut riittävästi ja mielitekojeni mukaan määräillä vanhempiani, opettajiani ja ylipäätään aikuisia, vaikka aihettakin olisi ollut.
Nyt olen ottanut kaiken korkojen kera ja haluan tällä kirjalla kannustaa myös kaikkia muita pöytälaatikkoelämäntapaneuvojia nousemaan nuhruisten virastopöytiensä takaa ja rientämään konsensuksen vallihaudoille sormi pystyssä. Kipi kipi.
Luonnollisesti tämä kirja on omistettu myös ”kenttäväelle”, joka ei tiedä miten selviytyisi kaikesta siitä todellisuuden roinasta ja arjen pöperöstä, joka nykyihmistä alati väijyy. Ja jos tässä vielä saa lähettää terveisiä, niin siteeraisinkin lopuksi pesäpallokenttäväen hyvin muistamaa Tahko Pihkalaa: ”Antaa palaa vaan!”

Elämäntapaneuvoja
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

167

Kieli