Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Synnytysosasto

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kaupungin laidalla, kauniilla männikkörinteellä, kohoaa punatiilinen ja arkkitehtuuriltaan vanhaa linnaa muistuttava synnytyslaitos.

Osastonhoitaja, kätilö Kaisa Kauppinen pitää työpaikastaan. Erityisen lähellä hänen sydäntään on viitonen, vaikeiden synnytyspotilaiden huone. Sen asukeissa on jälleen hankalia tapauksia: farmaseutti Margit Saloa, 35-vuotiasta ensikertalaista, uhkaa keskenmeno, nääntynyt pientilan emäntä Hilja Konttinen odottaa yhdeksättään, Teija Lahtelalla, äimistyttäviä mielipiteitä laukovalla koulutytöllä, on vaikea raskausmyrkytys, sovinnainen opettajanrouva Elli Halonen sairastaa sokeritautia, kosmetologi Leila Kaski oksentelee ja vihaa tilaansa.

Kriittinen aika herkistää potilaat avoimiksi, ja viitosessa kuohahdellaan. Syntyy yhteisymmärryksen hetkiä, mutta myös sanaharkkaa, kun eri ikäkaudet, miljööt ja näkemykset iskeytyvät vastakkain. Holhousta kaipaa kaisan mielestä myös juoppo alilääkäri Sakari Numminen, joskin mies väittää kuuluvansa tyylikkäihin luisujiin, olevansa voimakas. Joutuuko Kaisa uuden keskussairaalan valmistuessa luopumaan rikassisältöisistä päivistään? Hän on vailla sairaanhoitajakoulutusta ja pelkää, ettei vaatimusten muuttuessa voi säilyttää asemaansa.

Synnytysosasto on elämänläheinen ja aihettaa monipuolisesti valaiseva kuvaus yhden viikon tapahtumista synnytyslaitoksessa, sinne saapuneista tulevista äideistä ja heidän kohtaloistaan, hoitohenkilökunnasta ja lääkäreistä. (Takakansiteksti)

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

257

Kustantaja

Kieli