Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Höyhen

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Pienoisromaani puolustuskyvyttömästä ja toisten armoille joutuneesta ihmisestä.
(takakansiteksti)

"Hän tunsi veden, mutta sitten vesi lakkasi. Hän piti silmänsä tiukasti kiinni puristettuina, puristi kaksin käsin suihkukopin reunoja ja odotti turhaan vettä. Hän tunsi käden. Silmänsä avattuaan hän näki ripsiinsä takertuneen veden ja sen rakoilevan kalvon läpi naisen. Hän katsoi naisen kättä, joka oli hänen ranteessaan."

Ville haluaisi seistä koko päivän suihkussa, mutta hän ei voi. Hän on hoitolaitoksessa. Seinät, jalat, ovet, ikkunat kävelevät häntä vastaan. Häntä puetaan, syötetään, kahvitetaan, jos hän on kiltti. Jos ei, hänet sidotaan patteriin tai pannaan lepositeisiin. Äänet tulevat ja menevät. Ja sitten on kuvia siskosta. Siskon silmät, siskon hengitys ja siskon nauru. Ja se mitä hän teki siskon kanssa, mutta mistä ei saanut kertoa äidille.

Asko Sahlberg menee pienoisromaanissaan kehitysvammaisen pään sisään ja löytää tämän kielen, mutta kuvaa taitavasti myös hoitolaitoksen henkilökuntaa, raadollisia asenteita, käytäntöjä ja tapahtumia. Höyhen on erilaista, herkempää Sahlbergia, tarina puolustuskyvyttömästä ja täysin toisten armoille joutuneesta ihmisestä.

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

137

Kustantaja