Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kyyhkysen veri

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kyyhkysen veri on vahva romaani meidän ajastamme, elämästä joka käy yhä kovemmaksi ja tiukemmaksi. Lapsuuden verivalta ja suuret odotukset valuvat hiljalleen tyhjiin, kun maailma muuttuu tiuhaan tahtiin eikä kiinnekohtia unelmiin enää ole.
Päähenkilöitä on kolme: suuren ammattiyhdistysjärjestön pääsihteerin paikasta kilpaileva Paavo Ritari, hänen vaimonsa Marjaana ja chileläinen ihmisoikeusaktivisti Consuelo Minaya. Kukin tahollaan tekee elämänsä ratkaisuja, itsensä ja toisten suhteen.
Timo Sandberg kirjoittaa tiivistä ja vaativaa proosaa, joka osaavalla tavalla paljastaa paljon tämän päivän ihmisestä ja hänen tavastaan reagoida muutoksen kaiken mullistavaan voimaan.
Timo Sandbergin neljäs romaani on omalla tavallaan rikosromaani, jossa on vahva yhteiskunnallinen tausta.
(takakansiteksti)
Paavo Ritari on suuren ammattiyhdistyskeskusjärjestön järjestösihteeri. Palkkaneuvottelut ovat kriittisessä vaiheessa, ja ammattiyhdistyksen on tehtävä valinta: ryhtyäkö lakon avulla ajamaan solidaarista palkkapolitiikkaa vai tyytyäkö tuloeroja kasvattavaan ratkaisuun? Vanhana solidaarisuusmiehenä Ritari kannattaa lakkolinjaa. Kesken neuvottelujen keskusjärjestön pääsihteeri kuolee, ja poliisi alkaa epäillä, ettei kyseessä olisi pelkkä onnettomuus.

Pitkiä työpäiviä tekevän Ritarin avioliitto natisee liitoksissaan, ja hänen vaimollaan Marjatalla on suhde toisen miehen kanssa. Kun Ritari tapaa solidaarisuusjuhlien yhteydessä kauniin chileläistaustaiseen Consuelon, heidän syntyy rakkaussuhde. Consuelolla on kuitenkin omat demoninsa, jotka synkistävät kaksikon suhdetta. Työn ja tunnekuohujen lisäksi Ritarin elämää varjostaa hänen iäkkään isoäitinsä terveyden heikkeneminen, ja tämän kunnon heiketessä alkaa paljastua myös menneisyyden salaisuuksia. Kaiken takana kummittelevat vanhat kengät.

Timo Sandbergin Kyyhkysen veri on yhteiskunnallinen romaani, jossa tarkastellaan vaikeita ihmissuhteita ja menneisyyden vaikutusta ihmisissä. Ammattiyhdistysliikkeestä nostetaan esiin raadollista valtataistelua. Loppua kohti tapahtumien tahti kiihtyy ja vertakin ehtii vuotaa.

– Matti Järvinen (Sanojen aika)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

243

Kustantaja