Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Mustasukkaiset

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Lari yrittää elättää itsensä ja raskaana olevan morsiamensa pikku rikoksilla ja viinaa trokaamalla. Taloudellisena taakkana on myös tyttären rästiin jääneet elatusapumaksut. Lari joutuu entisen vaimonsa viettelemäksi käydessään viemässä hänelle rästirahoja. Se ei jää ainoaksi kerraksi.
Lari jää romukeikalla kiinni ja joutuu sitä tietään vankilaan. Lili puolestaan erehtyy Larin tuttavan varakkaan liikemiehen rakastajattareksi. Kihlaus on vähällä purkautua, kun Lila antaa liikemiehen vetää Larin sormuksen nimettömästään.
Joulun ja Larin vapautumisen lähestyessä Lili muuttaa mielensä ja laittaa Larin sormuksen takaisin sormeensa ja kirjoittaa liikemiehelle erokirjeen. Mutta Larin palattua kotiin Lilin, petollisuus alkaa vähitellen paljastua, kuin myös Larin. Seuraa rajuja mustasukkaisuuskohtauksia joissa ei sanoja harkita. Mutta kihlaus kestää. Lari lupaa viedä Lilin vihille.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Alkukieli

Tekstinäyte

Satoi räntää. Peltikatto oli liukas kuin öljytty. Nakki ei ollutkaan niin helppo mitä Lari oli luullut. Märkä raskas lumi pakkautui kouruihin ja sitä joutui puskemaan kaikin voimin hiki päässä alas. Täytyi liikkua varoen että pysyi pystyssä.
Lili seisoi kadulla tisurissa. Katseli kasvot märkänä ylös. Varoitti Laria tulemasta liian reunalle. Kysyi voiko turvaköyteen luottaa. Lari vakuutti, että köysi kestäisi vaikka hevosen killua.
- Älä tänne katsele, seuraa ettei ihmiset oikase sen puomin ohi.
Lili oli tumma pieni hieman vinosilmäinen tyttö. 18-vuotias. Joskus Lari sanoi omaksi pikku geishakseen. Ja Lili odotti lasta. Lari oli jo 30 täyttänyt neljävuotiaan tytön eronnut isä.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

198

Kustantaja

Kieli