Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Appelsiininsiemen

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Syyskuun 19. päivänä 2008 tulee kuluneeksi 100 vuotta Mika Waltarin syntymästä. Merkkivuoden kunniaksi Waltarin Helsinki-aiheiset romaanit julkaistaan vanhoin valokuvin elävöitettyinä. Kuvitettuina laitoksina ilmestyvät Appelsiininsiemen, Isästä poikaan -trilogia sekä Surun ja ilon kaupunki.

Vuonna 1931 ilmestynyt rehevä ja havainnoiltaan tarkka kertomus nuorison itsepintaisesta vapaudenkaipuusta, ylpeydestä ja nöyrtymisestä

”Romaanini alkaa huhtikuisesta illasta vuonna 1930, – sen lopputapaukset keskittyvät huhtikuiseen iltaan vuonna 1931. Siihen sisältyy siis vuoden 1930 historiallinen, levoton kesä ja syyskausi.”

”Olen kirjassani pyrkinyt kuvaamaan uutta sukupolvea sellaisena, miksi sen suurimmalta osaltaan käsitän, – tyytymätöntä, kypsymätöntä, harhailevaa sukupolvea, joka on saanut liian paljon ja joka tahtoo aina enemmän, – jonka pyrkimykset kohdistuvat materiaalisiin arvoihin, joka kuvittelee löytävänsä onnen matalassa, hajanaisessa nautintoelämässä. Individuaalinen onnenpyrkimys sen nykyaikaisessa, pettävässä muodossa on teokseni pohjana. Sen kautta olen joutunut koskettelemaan nykyaikaisen perhe-elämän rikkonaisuutta ja nuorison eroottista probleemaa”, kertoi Mika Waltari Kirjojen Maailma -lehdessä 16.10.1931. (Waltari: Kirjailijan muistelmia)
(takakansiteksti v. 2008 painoksesta)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

509

Kustantaja

Kieli