Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Sinulle luotu

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Sinulle luotu on tarina naisjohtajasta, joka kiipeää huipulle keinoja kaihtamatta. Soile Lajunen osaa käsitellä ihmisiä ja mediaa. Työ merkitsee Soilelle kaikkea, aviomies on tarkkaan valittu ja Soile nousee Skandinavian kymmenen tärkeimmän bisnesnaisen joukkoon nopeassa tahdissa. Soilen elämään kuuluu myös serkku Berit, jonka jalat ovat tiukasti maassa ja kotikylässä. Soile saa kuitenkin huomata, ettei elämä aina suju niin kuin sen on suunnitellut, vaan kohtalolla on yllätyksiä varattuna hänenkin varalleen. (Susanna Tiainen/ Sanojen aika)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Tekstinäyte

Kiire on todellista, ei keksittyä.
Kiire ei ole pakoa, vaan ehdoton edellytys menestykselle.
Aivojeni lajittelukone pujottelee vaivatta kirjavassa kalenterissani, hallitsee aikataulut, systeemit, rahoitusjärjestelyt.
Minulle ei ole ongelma olla joku. Minulle ei ole ongelma olla ihailtu ja kadehdittu.
Ongelmaton Soile Lajunen kiirehtii palaverista toiseen, hän on suihkukoeen juova taivaalla, ylöspäin kiipivä kasvusuunta, markkinaosuuksien piirakan muhevin pala.
Olen juuri tulossa kampaajalta - vaalennus, tasoitus, paljon imartelua - ja istunut autooni, kun sen sivuikkunaan koputetaan. Lappuliisa, ei. Huivin sisällä iäkkäämmän naisen etäisesti tutut kasvot, kuin rutistettua uusiopaperia. Huivissa tallovat hevoset ilmaa kaviot vaarallisesti pystyssä.
Tajuan, etten ole koskaan ratsastanut. Etten ylipäänsä harrasta mitään. Ja millä ajalla ihmiset sitten muka ehtivät aina niin hirveästi harrastaa? Ratsastus, golf, konsertit, ne kertovat vain siitä, ettei työ merkitse kylliksi, ettei ihminen panosta siihen niin kuin pitäisi, että jokin muu on muka tärkeämpää, kallisarvoisempaa.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

284

Kieli