Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kymmenes tuomari

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Onnistunut sekoitus piinaavaa lakimiestrilleriä ja sanavalmista kaupunkilaiskomediaa. Brad Meltzer yhdistää kiitetyssä esikoisromaanissaan oikeussalitrillereiden kiehtovat lakimiesvehkeilyt ja Frendit- sekä Seinfeld-televiosiosarjojen nasevan dialogin.

Ben Addison, nuori ja kunnianhimoinen lakimies, saa unelmiensa työpaikan: hän pääsee Korkeimman oikeuden kunnioitetuimpiin kuuluvan tuomarin apulaiseksi. Addison on uuttera, terävä ja tunnollinen työntekijä – mutta silti viekö kovin kokematon lakimaailman huipulle, jossa taktikointi ja salailu ovat kaikki kaikessa.
Kokemattomuus käy kohtalokkaaksi, kun Addisonilta lipsahtaa huippusalaista tietoa hänen luottamukseensa luikerrelleelle Rickille. Pian joku muuttaa vuodon rahaksi, media ja virkavalta kiinnostuvat tapahtuneesta, ja silmukka Benin ympärillä alkaa kiristyä. Kaiken keskipisteenä on salaperäinen Rick, joka pitää panttivankinaan Benin loistavaa tulevaisuutta.
Onneksi Benillä on ystäviä, kollega Lisa, journalisti Eric, ulkoministeriössä työskentelevä Nathan ja senaattorin apulainen Ober, jotka tekevät kaiken vallassaan olevan auttaakseen häntä jäljittämään Rickin. Mutta joku kertoo Benin toimet Rickille, joku Benin sisäpiiristä…Ben joutuu kysymään itseltään, missä ystävyys loppu ja ahneus alkaa.
(takakansi- ja lieveteksti)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

382

Kustantaja

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

411

Kustantaja

Kääntäjä