Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Teepussit

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Sinikka Nopola on suomalaisten rakastama kirjailija, joka on valloittanut niin lapsi- kuin aikuislukijoidenkin sydämet hersyvällä huumorillaan ja taidokkaalla kielellään. Novellikokoelma Teepussit on Nopolan esikoisteos, josta kirjailijan menestyksekäs ura alkoi.

Vuonna 1987 ilmestynyt Teepussit on jo aitoa Nopolaa, terävää ja tarkkanäköistä tekstiä. Nopola kuvaa ihmisten kohtaamisia ja kohtaamisen yrityksiä, tavallisia ihmisiä jotka kompastuvat omiin jalkoihinsa yrittäessään tarmokkaasti luoda elämäänsä järjestystä ja merkitystä. Novellien näkökulma on usein hykerryttävällä tavalla vinksallaan, vaikkavakavista asioista puhutaankin. Tarinoiden salavihkainen huumori kätkeytyy henkilöhahmojen mietteisiin ja dialogiin. Tekstin näennäisen vakavan pinnan alla kaikuu kupliva nauru.

Jo tässä Sinikka Nopolan ensimmäisessä novellikokoelmassa on näkyvissä hänen tunnistettava humoristinen tyylinsä. Nopola paljastaa ihmisenä olemisen inhimillisiä heikkouksia, ennakkoluuuloja ja rajoituksia. Hänellä on kyky käsitellä myös vakavia ja kipeitä asioita huumorin avulla.
Kirjallisuudenlaji
Aiheet ja teemat
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
kuusitoista novellia
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
175
Kustantaja
Kieli