Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Haaveena unelma

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Haaveena unelma on romaani päämäärästä, johon perhe on yhdessä tähdännyt. Samalla se on romaani miljonääriurheilusta ja omistamisesta, sillä kolmikymppinen Stanley Cup -mestari Juha on toteuttanut oman unelmansa lisäksi myös suomalaisen unelman.
Juhan Dallasissa huippukiekkoilijana ansaitsema raha on antanut Suomeen jääneelle perheelle mahdollisuuden toteuttaa arkea uudella tavalla, mutta vähitellen rahan mukanaan tuoma vapaus on eksyttänyt perheenjäsenet toisistaan. Jokin on jäänyt vajaaksi, unelma haaveeksi. Mitä enemmän Juha tienaa, sitä enemmän rahasta vaietaan ja sitä enemmän siitä huolestutaan. Tilalle ovat tulleet pelko, epäilys ja isä, joka haluaa kynsin hampain omistaa poikansa, vaikka poika omistaa jo koko perheen. On kesäkuun alku ja perhe valmistautuu julkisuuteen, mestaruusjuhliin Suomessa. Samalla keskinäinen kohtaamattomuus ja Juhan perheelle maksamien palkintojen välinen ero kasvaa kasvamistaan. Kunnes huhu uran todennäköisestä päättymisestä vuotaa julkisuuteen, pelästyttää perheen, sen kaikki jäsenet ja pakottaa isän kauhunsa kanssa vastakkain. Äkkiä se mikä on ollut itsestään selvää, ei sitä enää ole. Raha. Haaveena unelmassa Karumo kuvaa ihmisiä, jotka kasvavat tietoiseksi omasta moraalistaan. Kukaan ei haluaisi menettää kasvojaan, muttei myöskään toisiaan.
Tv- ja elokuvakäsikirjoittaja Antti Karumo (s. 1962) on kirjoittanut muun muassa Kotikatu-sarjaa sekä näytelmäelokuvan Rakkaudella Maire. Haaveena unelma on Karumon esikoisromaani.

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

343

Kustantaja

Kieli