Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Mambo Kings

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Rehevä, iloinen, kuuma tarina kuubalaisista Castillon muusikkoveljeksistä 1950-luvun New Yorkissa kertoo tarunhohtoisesta The Mambo Kings –yhtyeestä, kiihkeästä elämästä jonka täyttävät viina, naiset, autot ja rytmimusiikki. Se on elämän ylistys mambon, rumban ja cha-cha-chan nimeen.

Oscar Hijuelos kuvaa räiskyvästi villien veljesten menestyksiä ja haaksirikkoja, perheitä ja muusikkoystäviä – elämää joka on täynnä juurettomuutta ja koti-ikävää mutta myös rakkautta ja sankaruutta.

Kuubalainen musiikki veressään Cesar ja Nestor Castillo saapuvat New Yorkiin ja perustavat perinteisen latinalaisamerikkalaisen mamboyhtyeen. Päivisin he käyvät työssä lihanpakkaamossa, iltaisin ja öisin he soittavat ilmoille elämänsä, unelmansa, rakkautensa ja pettymyksensä.
Vanhempi veli Cesar on uskalikko ja yksinkulkija, luonnonlahjakas muusikko, jonka sielukas ääni laulaa kuiskivista meristä, murheisesta kuusta, julmasta ja huumaavasta lemmestä. Kaikista Cesarin uhkeista naisista hänen mieleensä jää pysyvästi pitkäsäärinen Vanna Vane, vuoden 1955 Miss Mambo. Häntä Cesar muistelee kiihkeästi vielä 30 vuotta myöhemmin.
Veljeään synkeämmän ja hiljaisemman Nestorin pitää kumota monta ryyppyä ennen kuin hän vähän hellittää ja väläyttää maailmalle valkohampaisen virnistyksensä. Cesar viettelee naisia yhtenään, Nestor taa takertuu toisinaan uskollisuuteen kuin pyhimys uskoon.
Nestor uneksii Maríasta, joka on hylännyt hänet Kuubassa, ja pukee rakkaudentuskansa lauluun: sieluni kaunis María kertoo kaukaisesta rakastetusta, kadotetuista iloista, nuoruudesta.
Sieluni María on myös laulu, joka nostaa veljekset maineeseen, Lucy-showhun ja levymyyntilistojen kärkeen.
(takakansi- ja lieveteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

421

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Alanimeke

rakkauden rytmit

Ilmestymisaika

Sivumäärä

432

Kieli

Kääntäjä