Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Laguksen Rommelit

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Jatkosota oli syttynyt ja samalla muodostettiin Laguksen maineikas panssarijoukko. Viteleessä nuorille panssarimiehille oli annettu viimeiset ohjeet, ja sitten tykistö oli päästänyt ”helvetin irti”.
Alusta kaikki oli kuin suurta ja hurjaa juhlaa. Eteneminen Tuulosjoelta Syvärille ja kohti Äänislinnan tapahtui salamavauhtia. Laguksen miehiä ryhdyttiin yleisesti nimittämään rommeleiksi suuren esikuvansa mukaan. Vähitellen sota asettui uomiinsa, juhla muuttui arjeksi, kavereita kaatui viereltä, sodan todellinen luonne tuli tutuksi myös rommeleille. Pelko ja jännitys kaihersivat mieltä. Mitta tuntui täyttyvän ääriään myöten Poventsassa kun panssarit olivat jäädä tulvivien vesimassojen alle väärin valittuen asemien vuoksi. Hyökkäyksen kärki alkoi taittua, tappiot kasvoivat.
Voitto Ormasuo kulkee panssariensa mukana Syvärillä, Poventsassa, Karhumäessä, Äänislinnassa ja Ihantalassa. Hän kertoo sotaan temmattujen nuorukaisten vaiheista huumorin pilke silmäkulmissaan unohtamaa kuitenkaan sodan arkipäivää. Laguksen rommelit on todenmukainen kuvas panssari miehistä jatkosodan taisteluissa. Se on kertomus panssarisodasta sellaisena kuin suomalainen panssarimies sen koki.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

272

Kustantaja

Kieli