Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Älä koske ope

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kaisa kuunteli kivettynein kasvoin. Jotakin tällaista hän oli aavistellut. Hänen kylmyytensäkö oli ajanut Kalervon poikien kimppuun?

Englannin lehtori Anni Kangasharju, joka oman henkilökohtaisen surunsa murtamana pakenee opettajaksi pohjoissuomalaiselle Kaislajärven yläasteelle, tempautuu mukaan kiihkeään tapahtumaketjuun, joka lukuvuoden lopussa päättyy toisaalta järkytykseen, toisaalta ymmärtävään sovitukseen.

Alussa näyttää siltä, että yläasteella vallitsee idyllinen onnellisuuden tila, mutta pian kuva särkyy. On rikkoutuneita ihmissuhteita, suvaitsemattomuutta, pyrkyryyttä, alkoholismia, fyysistä ja henkistä väkivaltaa, seksuaalista hyväksikäyttöä... Mutta on myös rakkautta, läheisyyttä, turvallisuutta.

Eletään tätä päivää. Käytössä ovat kännykät, digikamerat ja tietokoneet, joiden käyttö osaavan mutta psyykkisesti sairaan ihmisen käsissä johtaa painajaismaiseen tapahtumaketjuun.

Ongelmia eivät aiheuta niinkään murrosikäiset oppilaat vaan heitä lähellä elävät aikuiset: opettajat ja vanhemmat.
Lampela ei syytä vaan etsii syitä ja ymmärtää. Kirja on dekkarimaisen jännittävä, terävä ja viisas puheenvuoro ihmisen puolesta.
(Myllylahti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

265

Kustantaja