Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Verenpunainen spiraali

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Hangon kesä on juuri alkanut. Espoolainen kuljetusyrityksen omistaja Ruben Waara istuu purjehdusseuran ravintolassa ja odottaa kärsimättömänä naisvierasta, johon hän on tutustunut edellisenä kesänä Hankoa ravistelleen murha- ja petosvyyhdin yhteydessä.

Samaan aikaan Helsingissä kirurgi tapetaan raa'asti taljajousella ammutulla alumiininuolella. Kesähankolaiseksi ryhtynyt ja kovasti uusiin naistuttavuuksiin valmis Ruben Waara joutuu jälleen temmatuksi mukaan murhatyön selvittämiseen.

Kuka on surmannut naistenmiehenä tunnetun ja seksuaalisesta ahdistelusta syytetyn kirurgi Sarlinin? Miksi kuolleen miehen puhelinmuistiossa on sekä Ruben Waaran että tämän tyttären Veran nimi? Mitä tekemistä sodanaikaisen kaukopartion venäläisiltä varastamalla rubiinilla on murhan kanssa? Mikä on Waaran vankilassa istuvan lankomiehen osuus tapahtumien ketjussa?

Ruben Waara joutuu moneen vaaratilanteeseen ennen kuin murhan takana oleva mutkikas kuvio selviää. Kun vauhdikkaan tarinan palaset alkavat vihdoin loksahtaa paikalleen, selviää Ruben Waaralle myös verellä piirretyn spiraalin merkitys.
Ruben Waara on päätynyt osa-aikaiseksi hankolaiseksi ostettuaan tyttärensä talon. Rauhallisesta keväästä Hangossa ei näytä tulevan mitään, kun eräs puolijulkkis naistenmies ja kuuluisa lääkäri tapetaan raa'asti asuntoonsa. Waara saa poliisilta soiton, sillä murhattu mies on viimeisillä voimillaan raapustanut pöydänpintaan Waaran tyttären nimen. Mikä suhde Veralla on murhattuun lääkäriin? Kun murhatun miehen vaimo vielä haluaa Waaran etsivän kadonnutta kaulakorua, jossa on punainen rubiini, on Waara jo täysin tapahtumien pyörteissä. Kuka tätä showta, jossa ruumiitakin tulee lisää, oikein pyörittää? Korua ei löydy, mutta rubiiniin liittyvä mielenkiintoinen tarina vie murhan menneisyyteen. Onko kyseessä kosto? Kuolleetko ovat heränneet henkiin kostaakseen sodanaikaiset vääryydet?
(Laura Norris/ Sanojen aika)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

288

Kieli

Sarjamerkintä