Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Karjalan lunnaat

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Maria Fillmore, omaa sukua Mankki, ryhtyy Naton laajentumista jarruttavan venäläisryhmän käsikassaraksi selvittääkseen välit dramaattisen menneisyytensä kanssa.

USA:n ja Venäjän huippukokous Helsingissä päättyy kulissien takana paniikkiin: isäntämaan Suomen sekä Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien elimistössä jäytää geeniteknisesti muokattu botulinus-myrkky, joka johtaa varmaan kuolemaan neljän vuorokauden kuluessa. Parannuskeinoa ei ole – paitsi vasta-aine, jota on vain Marian hallussa.

Marian vaatimus pakottaa presidentit seinää vasten. Alkaa Suomen maaperälle ulottuva Yhdysvaltain historian suurin ja salaisin poliisioperaatio, jota johtaa CIA:n kovimpaan ytimeen kuuluva Harry McLeon. Hän pääsee Marian jäljille ja huomaa kunnioittavansa tätä yhä enemmän.

Mutta Marian pahimmat viholliset eivät ole enää viranomaiset vaan venäläiset, joita hän on Suomen edun nimissä pettänyt – ja jotka ovat harhauttaneet häntä alusta asti. Maria joutuu viisivuotiaan tyttärensä kanssa raamatulliset mittasuhteet saavuttavaan painajaiseen, joka syöksee Suomen valtiojohdon perimmäisten kansallisten ratkaisujen eteen.
(leiveteksti)

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

459

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä