Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Olkileijona murisee

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kahdentoista Helsingissä vietetyn vuoden jälkeen Elina päättää muuttaa takaisin kotikylään vanhemmilta perimäänsä mökkiin. Työpaikka järjestyy läheiseltä tehtaalta. Helsingin ihmispaljoudesta ei Elina ole löytänyt oikeaa kumppania, joten onko sellaisen kohtaaminen hiljaisella kylälläkään mahdollista?

Naapurin Jussi tuntee vetoa Elinaan, mutta miehen äiti tekee tiettäväksi, että isoon taloon on emännäksi hankittava ison talon tytär, ei pahaista tehtaassa työskentelevää mökin tyttöä vaikka tämä olisi kuinka mieluinen. Kun Elina kohtaa pitäjän nimismiehen Karrin, menevät solmuun monien tunteet eivätkä solmut aukea ennen kuin olkileijona on murissut.
(Tuija Lassila/ Sanojen aika)
Valloittava tarina nuoresta naisesta, joka palaa juurilleen maaseudun rauhaan

Elina tekee ratkaisevan päätöksen: hän jättää Helsingin ja palaa juurilleen pohjalaiseen pikkukylään, josta on lähtenyt mielestään lopullisesti parikymppisenä. Elina ei elättele vaaleanpunaisia harhakuvitelmia asettuessaan vuosikausia autiona tönöttäneeseen kotimökkiinsä, josta puuttuvat kaikki mukavuudet. Tärkeintä on, että on katto pään päällä ja vakituinen työpaikka läheisessä tehtaassa. Mutta unelias kyläyhteisö tarjoaakin yllätyksen toisensa jälkeen, ja pian vellovat tunteiden ja juorujen aallot Koivuperän muutaman savun kylässä…
(Karisto)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

261

Kustantaja