Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Henkäys

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Yhdeksäntoistavuotias Charlène on vankilassa. Eräänä syyskuun yönä kaksi vuotta aiemmin hän surmasi koulutoverinsa Sarahin. Lahjakkaan Sarahin ystävyys oli ollut hänelle kuin elämän viskaama yllättävä lahja, mutta pettymykset, tyhjän odottaminen ja kärsiminen olivat ajaneet intohimoisen Charlènen lopulta epätoivoisen dramaattiseen ratkaisuun.
Romaanissaan Henkäys Anne-Sophie Brasme tutkii kuohuvan ja ylilyönneille alttiin mielentilan, aikuisuuteen astumista edeltävän ajan tuntemuksia. Hän välttää kuitenkin taidokkaasti aiheeseen liittyvät kliseet, eikä sorru kerronnassaan tavanomaisuuteen. Omaan vahvaan tyyliinsä hän vie eteenpäin tarinaa, joka on häkellyttävän mukaansatempaava. Tämä nuori kirjailija hämmästyttää romaanillaan, joka on samalla kertaa herkkä ja täynnä voimaa.
(Like)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Tekstinäyte

Elämästäni olisi voinut tulla aivan tavallinen. Jos olisin päättänyt toisin, olisin voinut elää kuin kuka tahansa teistä. Ehkä kaikki ei edes pohjimmiltaan ole minun syytäni. Jonain hetkenä joku vain sai minusta yliotteen, enkä pystynyt enää hallitsemaan tekojani. Ehkäpä. Kuka tietää.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

141

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli